İYİ Parti’den Akşener’e: Erdoğan’la görüşmeyi izah etmek zorunda

Posted by

İYİ Parti’nin önceki genel başkanı Meral Akşener ile AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki görüşmenin yankıları sürüyor. Görüşmenin içeriğine ilişkin kamuoyuna herhangi bir açıklama yapılmaması, İYİ Parti yönetiminde tepkilere neden oldu.

Halk TV yayınında yaptığı konuşmada söz konusu görüşmeyi basından öğrendiklerini kaydeden İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, Akşener’in daha sonra Dervişoğlu’nu arayarak bilgilendirdiğini kaydetti.

“GÖRÜŞMENİN İÇERİĞİNİ İZAH ETMEK ZORUNDA”

Meral Akşener’in çok tecrübeli bir siyasetçi olduğunu ve hem bu görüşmenin hem de içeriğinin açıklanmamasının nasıl değerlendirileceğini bileceğini vurgulayan Poyraz, “Görüşmeyi izah etmek zorunda. İçeriğin bilinmemesi vicdanları sızlatır” değerlendirmesinde bulundu.

Akşener ve Erdoğan arasında cumhurbaşkanlığı yardımcısı konusunda görüşüldüğü iddiasına ilişkin de konuşan Poyraz, “Bu konuya ilişkin, önünü arkasını bilmediğimiz, içeriğini bilmediğimiz görüşmenin bu iddiaları bizim için yok hükmündedir” diye konuştu.

“TARAFLAR BİLİNMESİNİ İSTEDİ”

Uğur Poyraz, konuşmasında şunları söyledi:

“İYİ Parti’yi kurumsal anlamda ve İYİ Parti’nin geleneklerine göre temsil yetkisi sayın genel başkanımız Müsavat Dervişoğlu’na aittir. Bizim müdafaa ya da izah etme sorumluluğu olduğumuz hususlar sayın Dervişoğlu’nun beyanları ve söylemleridir. Bu açıklamaları art arda değerlendirdiğimizde problem cümlesi şudur: ‘Sayın Akşener ve Sayın Erdoğan’ın yaptığı görüşme İletişim Başkanlığı tarafında ilan edilmesidir.’ Şu anlaşılıyor ki taraflar görüşmenin bilinmesini istemiştir. Çünkü taraflardan biri istemese İletişim Başkanlığı ilan etmezdi. Sayın Genel Başkanımız şu cevabı verdi: Görüşmeden haberimiz yoktu, Akşener sonrasında beni bilgilendirdi. Bilgilendirmesi bu konu ilan edildikten sonra gerçekleşti. Sayın Genel Başkanımız Dervişoğlu bu konuya ilişkin zaman koridoru oluşturdu. Devlette önemli görevlerde bulunmuş insanların görüşmesi gayet doğaldır. Sayın Akşener’e görüşme aşamasına nasıl gelindi hem de görüşmenin detayına ilişkin zaman koridoru oluşturdu. 24 saat geçtikten sonra hala açıklama gelmeyince bu konuyla ilgili beyanda bulunma zorunluluğu doğdu. Bu görüşme madem kamuoyuna ilan edildi o zaman görüşmenin içeriğinin de kamuoyuyla paylaşılması gerekiyor.”

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir